Mat som intresse – prova något nytt

Intresset för matlagning delas av många. Fördelen med detta är att ur intresset så kommer det något nödvändigt. Alla behöver äta trots allt. Utmaningen ligger i att laga mat som är både god och nyttig, däremot är det inte omöjligt. Genom att ta en titt på nätet så kan man hitta många bra hemsidor med tips, råd och bra recept på god och nyttig mat.

Råkost

Rawfood-kosten även kallat råkost, är enkel att följa och består i huvudsak av att inte tillaga maten, utan att äta den som den är. En av fördelarna kring denna kost är att den är väldigt näringsrik. Emellertid kräver det kunskap om vad kroppen behöver för näringsämnen och var dessa finns. Målet med råkost är att äta så rent som möjligt och dessutom äta veganskt.

Som jag nämnt tidigare finns det mängder med recept och information om råkost på internet.

Våga prova

Slutligen handlar det om att våga prova något nytt. Matlagning som sker på ekologiska och färska råvaror är en bra grund och förutsättning för god mat och dessutom god kosthållning. Faktum är att inte nog med att det finns recept och information på nätet, det går även att beställa råvarorna till matlagningen på nätet!

About