Cykling som träning

Cykling är frihet och fart. Som träningsform är det mycket bra för konditionen och vikten. Du kan dels cykla själv och dels i grupp, du bestämmer vem du vill cykla med. Att cykla till staden som är närmaste granne och ta bussen hem är vanligt om du är yngre. För äldre däremot blir det ofta längre turer.

Konditions träning

Cykling är otroligt bra på konditionsträning och du behöver inte vara tävlingscyklist för det. Tid är ofta viktigt för att bygga upp kondition, att springa snabbt hundra meter kan de flesta i motsats till att springa tio kilometer som är svårare. Med cykel har du ofta längre turer för att bygga upp konditionen. Mellan varven har du tempoträning, detta för att öka hastigheten. Träningen kan du med fördel sköta själv med klocka eller cykla i grupp, en grupp som varierar. Just att träffa andra cyklister är kul del av att träna cykling.

En bra cykel

Beroende på var du bor kanske du redan har en bra cykel och du kan starta med den. Vill du istället ha en riktig racercykel eller mountainbike kan du hitta en passande här. Det finns mycket att välja till din cykel, välj din cykel hos en välsorterad cykelhandel. Med en bra cykel får du många mil i benen, en ren njutning.

About